Descarca catalog




Cere oferta








Dealeri nationali

ISUZU si Mediul inconjurator

ISUZU SI RESPONSABILITATEA ECOLOGICA
 
Pentru ISUZU este importanta respectarea diferitelor tari in care acesta este prezent, prin protejarea naturii si a populatiei locale. Aceasta este ratiunea pentru care ISUZU investeste dintotdeauna in cercetare si in dezvoltarea unor motoare tot mai prietenoase cu mediul inconjurator.


Motoare Diesel Curate
Nascut cu mai bine de un secol in urma, motorul diesel, utilizat initial la ustensilele de lucru si ulterior extins la utilajele industriale si la domeniul automobilistic, a cucerit pietele tuturor tarilor din lume, gratie cuplului sau motric foarte eficient si consumurilor reduse. Emisiile limitate de CO2, cresterea preturilor benzinei si a volumului costurilor, fac in continuare in asa fel incat motoarele diesel sa constituie un imens potential de exploatat in lupta impotriva incalzirii globale si in favoarea protectiei mediului inconjurator.

In anii precedenti, producatorii au trebuit sa infrunte o serie de dificultati in incercarea de a reduce emisiile de CO2.
ISUZU lucreaza in acest sens, investind in cercetare si in dezvoltare pentru a pune la punct motoare diesel curate, care sa reduca emissile de particule si de protoxid de azot. Gratie activitatii constante de cercetare, ISUZU dispune in prezent de cea mai dezvoltata tehnologie pentru motoare diesel din lume, o aliniere completa a unor motoare de inalta performanta si o productie globala, o valoare adaugata cu care ceilalti producatori nu se pot lauda.
 

Vehicule alternative cu emisii reduse
Isuzu produce vehicule cu emisii reduse care utilizeaza surse de energie alternative sau sisteme hibride care reduc emisiile de CO2, pentru diminuarea poluarii si pentru utilizarea mai eficienta a reurselor limitate din prezent.


Vehicule cu Gaz Natural Comprimat (CNG)
Gazul natural comprimat este un combustibil fosil care inlocuieste benzina, motorina, propanul si GPL-ul. Desi combustia acestuia produce gaz cu efect de sera, acesta este gazul cel mai prietenos cu mediul inconjurator, cel mai curat, si reprezinta o alternativa valida la combustibili, pe langa faptul ca este mult mai sigur in situatia unei scurgeri (gazul natural este mai usor decat aerul si se raspandeste rapid atunci cand exista scapari). Isuzu produce vehicule CNG dotate cu convertoare catalitice care ating performante excelente in ce priveste emisiile.
In prezent exista diferite rezerve de gaz natural raspandite in diferite regiuni ale lumii, care reprezinta o sursa stabila de energie.


Vehicule Diesel Hibride
Vehiculele hibride sunt proiectate cu ajutorul a doua sisteme de propulsie, in scopul obtinerii unor emisii de CO2 reduse si a unor economisiri energetice legate de utilizarea unei surse de energie duble. Isuzu Elf, motorul diesel hibrid, permite atingerea unor niveluri scazute de emisii de CO2, mentinand o eficienta ridicata si extragand energia disponibila atunci cand vehiculul este in decelerare. Motorul utilizeaza motorina drept carburant si nu are nevoie de un sistem special de alimentare, astfel ca poate fi alimentat oriunde. Autocamionul hibrid diesel Isuzu utilizeaza sistemul hibrid si este optimizat pentru incarcaturi usoare: in prezent garanteaza cele mai bune rezultate din gama sa.


Vehicule Fuel-Cell
Caracteristica castigatoare a vehiculelor Fuel-cell este aceea de a utiliza electricitatea pe care acestea o produc prin intermediul unei reactii chimice dintre hidrogen si oxigen, pentru alimentarea motorului, garantand astfel emisii reduse. Acesta este motivul pentru care vehiculele fuel-cell sunt considerate ca fiind generatia urmatoare de vehicule. Departamentele de cercetare si de dezvoltare lucreaza asiduu in aceasta directie.


Vehicule DME
Motorul DME se bucura de acceptul pe scara larga al marilor producatori de autovehicule datorita emisiilor limitate de particule si de protoxid de azot si de fum negru. Combustibilul este constiutuit dintr-un gaz natural care devine lichid la temperaturile la care functioneaza motorul, prezentand astfel avantaje enorme in termeni de trasport.